Videografie

“Met bewegend beeld kan je binnen no-time een boodschap over brengen en een verhaal vertellen.”

Werkwijze Videografie

Een kort en globaal overzicht over de werkwijze bij een video opdracht

Concept

In overleg bespreken we de juiste aanpak voor jouw video. Gezamenlijk werken we het eerste concept uit. Dit kan een script, storyboard of een resultaat van een brainstorm zijn. Dit is afhankelijk van het soort opdracht.
De onderwerpen die we hier bespreken zullen zijn: "Wat is het doel van de video? Wat moet de kijker doen na het zien van deze video? En wie is de kijker?"
Ook zullen we bespreken hoe de video het beste kan worden ingezet en hoeveel tijd de opdracht zal nemen.

Filmen

Vervolgens spreken we de filmdata af. Afhankelijk van de vraag van de video wordt passend apparatuur gebruikt, zoals een drone voor video's in de buitenlucht, microfoons voor interviews of een GoPro voor actieshots onderwater. Er zal gewerkt worden met een shotlist om ervoor te zorgen dat er zo functioneel mogelijk gefilmd wordt.

Montage

Na de filmdag is het tijd voor de montage. Dit duurt, voor een 2 minuten video, gemiddeld een dagdeel om te voltooien. Echter komt er meestal nog wel een extra dagdeel bij om feedback en aanpassingen goed te verwerken. Er zal tijdens de montage namelijk nauw samengewerkt worden om in korte sprints feedback te implementeren in de video. Voor grotere projecten is natuurlijk meer tijd nodig.

Levering

Tijdens de samenwerking wordt er gewerkt met een online omgeving waar je toegang tot krijgt. Hier kan je de video bekijken en downloaden. Hier zal het uiteindelijke bestand ook geleverd worden.

Een aantal voorbeelden

Zie hieronder een aantal voorbeelden van afgelopen video’s.